Siguranta in constructii

Top 10 elemente de protectie

În fiecare săptămână, cel puțin o persoană moare pe un șantier de construcții , dar adevărul este că unele masuri minime pot preveni acest lucru.

Știm cu toții ca in constructii exista unele pericole cu substanțe chimice periculoase , obiecte care se încadrează intr-un grad ridicat de pericol și niveluri de zgomot nocive. Cu toate acestea, există mai multe piese diferite de echipament care pot salva cu succes viata.

Aici sunt top 10 masuri esențiale de siguranță pe care trebuie să le utilizați atunci când se lucrează pe un șantier de construcții :

1 . CASCA

Este de la sine înțeles ca orice lucrator poate risca accidentari ale capului cauzate de caderi ale obiectelor de la o înălțime mare. O casca de protectie este necesara in acest domeniu deoarece se pot evita raniri cauzate de caderile obiectelor.

Legea vă cere să purtați echipament de protecție pentru cap deoarece pe un șantier de construcții și pe aproape toate site-urile , există situații în care leziuni la cap s-ar putea întâmpla . Echipamentele pentru protectia capului ar trebui sa fie in stare buna, sa se potriveasca in mod corespunzator si sa fie cumparate doar de la un furnizor de renume. 

2. HAM

Un sistem de suspendare gen curea sau ham ar trebui să fie purtat atunci când se lucrează la o platformă mobilă . Nu există nici o statura minimă la care trebuie să fie purtat deoarece utilizarea unor astfel de echipamente nu este determinată de înălțimea . O evaluare a riscurilor ar trebui să fie făcuta pentru a se lua masurile adecvate in vederea reducerii consecintelor unei eventuale caderi. 

3. PROTECTIE PENTRU URECHI

Zgomotul continuu la aproximativ 85-90 decibeli poate afecta auzul, așa că este absolut necesar să purtați o protecție a auzului adecvată, fie sub formă de dopuri pentru urechi, fie sub forma de căști de protecție . Cu toate acestea , este la fel de important sa puteti auzi semnale de avertizare sonora, cum ar fi un sunet de alarma de incendiu. 

4. IMBRACAMINTE CU VIZIBILITATE RIDICATA

Atunci când vehiculele de echipamente grele sunt folosite pe site , este crucial ca toți lucrătorii sa poata fi vazuti in orice moment pentru a evita un accident. Acest lucru se poate face sub forma unui sacou reflectorizant sau vesta, precum si cu ajutorul unor pantaloni. Trebuie sa va asigurati ca aceste artcole sa fie vizibile chiar si atunci cand ploua torential. 

5. ELIMINARE GUNOI 

Gunoiul este un fator important in ceea ce priveste producerea accidentelor pe santierele de constructii. Prin urmare, santierul de constructii trebuie sa fie curat, iar gunoaiele aruncate in mod corespunzator.

6. BALUSTRADA 

Activitatile ce se desfasoara pe schele la inlatime sunt destul de periculoase, mai ales daca nu exista o balustrada. Multi oameni si-au pierdut viata in astfel de conditii.

7. PROTECTIA OCHILOR

Angajatorul trebuie sa furnizeze protectia ochilor si a fetei lucratorilor daca exista riscul vatamarii acestora. Materialele de aer si praf sunt foarte comune pe santierele de constructii, mai ales in cazul unei activitati cum ar fi forajul. Totusi, aceasta protectie ar trebui sa limiteze cat mai putin posibil campul de vizibilitate.

Principalele echipamente pentru protectia ochilor sunt ochelarii de protectie sau mastile.

8. MANUSI 

Mâinile sunt supuse zi de zi la tot felul de substante chimice si daunatoare in acest domeniu de activitate. Manusile nu ar trebui sa lipseasca din kitul de protectie pentru un lucrator in santierele de constructii. 

9. CIZME OTEL ACOPERITE

Un fascicul de foraj pot face daune grave la picior , mai ales dacă nu se poartă cizme adecvate . Cizme de oțel acoperite pot salva piciorul de la ranirea cu un obiect ascutit. 

10. EXTINCTOR

Este de la sine înțeles că există multe materiale inflamabile diferite , lichide și gazoase. Asigurați-vă că acestea sunt stocate în mod corespunzător într-o zonă ventilată și că fumatul este interzis în jurul locului unde este stocat materialul inflamabil . In cazul unui incendiu, un extinctor poate stopa extinderea acestuia.

Datorita pericolelor ce apar in cadrul unui santier de constructii, este absolut necesar procurarea unui echipament de protectie adecvat.